Fogyasztói tudatosságra nevelő Iskola pályázatAz elmúlt 2016/17-es tanév után az idén is elnyerte iskolánk a "Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola" címet. A cím elnyerésével büszkén jelethetjük ki, hogy diákjainkat a mindennapi élet kihívásaira is felkészítjük.


A cím elnyerésével kapcsolatos levelet alább olvashatják:


 

"Kedves Igazgató Asszony!

 

Ismételten köszönöm a fogyasztói tudatosság növelésében, és a fogyasztóvédelmi ismeretek terjesztésében végzett színvonalas munkájukat, a „Fogyasztó tudatosságra nevelő iskola” pályázattal összefüggésben is. Örömmel tájékoztatom, hogy eddig 16 megyében összesen 36 hazai és külhoni iskola kapta meg az elismerő címet.
 

Kérem tisztelt Igazgató asszonyt, hogy amennyiben előremutatónak és hasznosnak gondolja, illetve ha még nem kommunikálta Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola cím elnyerését honlapján, a kormányzati fogyasztóvédelmi oldalon található, a Szombathelyi Derkovits Gyula Általános Iskoláról szóló hírt a saját honlapján is megjeleníteni szíveskedjen, akár hivatkozás formájában, akár a cikk megosztásával.

 

Bármilyen további kérdés vagy javaslat esetén kérem forduljon bizalommal a Fogyasztóvédelemért Felelős Helyettes Államtitkársághoz.

 

Segítő együttműködését köszönöm, munkájához további sikereket kívánok.

 

Üdvözlettel,

 

 

Keszthelyi Nikoletta

 

helyettes államtitkár

 

Fogyasztóvédelemért Felelős Helyettes Államtitkárság

 

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium"A cím tavalyi átadási rendezvényéről készült híradás megtekinthető a következő linken /2.45/: http://www.sztv.hu/hirek/hirado---2016-december-22

A rendezvényről készült sajtóanyag megtekinthető a következő linken: http://vaol.hu/hirek/tudatos-fogyasztokat-nevelnek-a-diakokbol-1806367


A rendezvényen készült képeket galériánkban is megtekintheti.


DSCF1209

Nyelvi - informatikai nap

 

Iskolánk 2018. január 13-án rendezte meg a Derkóstoló rendezvénysorozat 4. foglalkozását, a nyelvi - informatikai napot. A mozgalmas és vidám délelőttön a leendő első osztályosok három helyszínen is bepillantást nyerhettek abba, milyen technikai eszközökkel és mennyire játékos módon tanulják nálunk a gyerekek az informatikát, az angol és a német nyelvet. A 3 x 20 perces foglalkozáson a gyerekek igen aktívan működtek közre, amit a képek is bizonyítanak.

Reméljük, a következő tanévben közülük sokakkal találkozhatunk majd.

(Még több kép a galériában) és ezen a linken érhető el

1 3


1 1


1 18

Karácsonyi gyűjtés a Kárpátalján élő gyerekek számára, valamint a rászorulóknak


Karitasz

 

Karácsonyi gyűjtésre hívtuk iskolánk tanulóit, a szülőket, intézményünk munkatársait, dolgozóit. Az osztályfőnökök, valamint iskolánk Diákönkormányzata csatlakozott a szombathelyi általános iskolák közül elsőként a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász karácsonyi adománygyűjtő akciójához. Az ötlet meglágyította a szíveket, segített bennünket is ráhangolódni az év legmeghittebb ünnepére. Sok adomány érkezett a tanulóktól, a szülőktől, pedagógusoktól, melyeket ez úton is tisztelettel köszönünk. A hozzánk érkezett ruhaneműket, játékokat, könyveket, tartós élelmiszereket 2 alkalommal szállítják el a Karitász munkatársai. Egyrészt december 13-án apróbb játékok, plüssfigurák kerültek a Kárpátalján élő gyerekek hátizsákjaiba.

 

karitasz

 

A Szombathelyi TV december 13-i adásában beszámolhattunk kezdeményezésünkről: http://www.tvszombathely.hu/hirek/szombathely-ma---2017-december-13

 

Másrészt december 20-án 13.00-kor veszi át a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász igazgatója, Tuczainé Régvári Marietta tőlünk az összegyűjtött és elkészített ajándékcsomagokat egy rövid ünnepi műsor keretén belül.

 

A Szombathelyi Derkovits Gyula Általános Iskola diákjai, tanárai, közössége nevében köszönetet mondunk mindazoknak, akik az idei évben támogatták adományaikkal a Kárpátalján élő gyerekeket és a rászorulókat. Ezúton örömmel tájékoztatjuk Önöket, hogy az adományok célba értek, jó helyre kerültek. Felemelő érzés, szép példája mindez az összefogásnak, az emberi szív nagyságának. Képek az adományok célbajutásáról.

 

A vaol.hu galériája: https://www.vaol.hu/galeria/derkovits-iskolasok-adomanyai/

Az adomáynozásról a Szombathelyi Televízió is beszámolt: http://www.sztv.hu/hirek/nagyvallalati-es-iskolai-adomanyok-20171221

Saját galériánk képei: GALÉRIA

KARITASZ 2

 

Köszönettel és tisztelettel:

Móroczné Bölcskei Györgyi és Boncz Balázs
osztályfőnöki mkvez. DÖK segítő tanár

Decemberi Derkóstoló

 

December 13-án, Luca napján láttuk újból vendégül az óvodásokat. Egy kellemes műsor után a tanító nénik kézműves foglalkozással várták a gyerekeket, szüleik pedig egy közvetlenebb hangú beszélgetésben vehettek részt, ahol segítséget kaptak gyermekeik fejlesztéséhez, az iskolára való felkészítéshez.


1 8

Nálunk járt a Mikulás!


Decemberben hozzánk is ellátogatott a Mikulás. Nagy szeretettel várták elsőseink, a negyedikesek pedig igen szép műsorral  készültek a fogadására.


1 4

 

1 1

További cikkeink...
Február 2018
H K Sze Cs P Szo V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4
Március 2018
H K Sze Cs P Szo V
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
Ma 2018. február 25., vasárnap, Géza napja van. Holnap Edina napja lesz.